Bel ons: +32 (0) 3 658 71 75

Gratis verzending in Belgïe en Nederland vanaf €60.00

Aqualine waterfilter

gefilterd-water

Genieten van (h)eerlijk gefilterd water doe je met een Aqua-Vitae waterfiltersysteem. Je  filtert, mineraliseert en vitaliseert uw kraanwater of regenwater op een natuurlijke wijze. Daarnaast heb je nog de optie om je water licht alkalisch te maken.

 

Fabrikanten in het Westen ontwikkelen waterfilters die alleen water filteren.

Fabrikanten in het Zuid-Korea en Japan kijken naar het totaal plaatje. Hoe gedraagt water zich in de natuur, hoe wordt het gevitaliseerd, hoe komen de mineralen in het water. Ze kijken dan hoe ze dit proces zoveel mogelijk in hun waterfilter kunnen toepassen. In die landen houden ze zich met gezondheid bezig voor lichaam en geest.

Enthousiast geworden door hun zienswijze op gezond water voor lichaam en geest zijn wij in 2001 begonnen met het importeren van waterfilters uit Zuid-Korea.

Door zelf thuis je kraantjeswater te filteren, help je tevens actief mee de hoeveelheid plastic afval te verminderen.

Ontdek zelf het gemak van de Aqua-Vitae waterfiltersystemen en geniet van de (h)eerlijke smaak van gefilterd kraantjeswater of zelfs regenwater.

Kies voor duurzaam. Kies voor Aqua-Vitae!

Water zoals het door de natuur bedoeld wordt. Haal met een Aqua Vitae systeem uw levensbron in huis

Hoe werkt de Aqualine Waterfilter

Werking waterfilter

Fase 1: Het Keramisch Filter

Dit keramisch filter zit in de opvultank en heeft een fijnheid van 0,2 micron (0,0002 mm). Met dit voorfilter haalt u al een groot deel van de vervuiling uit het water waaronder bacteriën, onopgeloste calcium en magnesium deeltjes. Het water gaat langzaam door het filter heen en druppelt dan in het meerstappenfilter.

keramisch-filter

Fase 2: Het Meerstappenfilter

Aqualine 12 Meerstappenfilter

Het meerstappenfilter bestaat uit verschillende lagen en dragen bij aan een goede filtering:

1e laag: Hoogwaardig, met zilver geïmpregneerde, actieve koolstof type 30X60 met een hoge opname.

(meest voorkomend is type 20X40 met een grotere korrel en minder opname).

2e laag: Zeoliet balletjes. Milieu vriendelijke balletjes met een hoge adsorptiewaarde, filtert chloorverbindingen zoals trihalomethaan uit het water en diverse zware metalen, maakt het water zachter.

3e laag: Silica en combi balletjes. De balletjes zijn een combinatie van diverse stoffen waaronder Toermalijn, Zeoliet en Kaolien. Ze hebben een redox functie en een anti bacteriologische werking.

4e laag: Illite combi balletjes. Geven een ver infrarood frequentie af van 9,23 micrometer. Deze frequentie trilt in dezelfde frequentie als het menselijk lichaam. Hierdoor worden cellen geactiveerd, de micro bloedsomloop wordt gestimuleerd en neemt toe. Ze verzachten het water naar een pH van ongeveer 7,5. Verder hebben ze ook een anti bacteriologische werking.

5e laag (Aqualine 12): Klei balletjes. Verhogen de zuurstof opname in het bloed en verbeteren de stofwisseling.

Fase 3: pH-ring of Redox/Alakisch

Binnen Aqua-Vitae willen we je de keuze aanbieden om je water alkalisch te maken, door middel van een pH-ring of een redox/alkalisch filter. Indien je dit niet wenst, dan kies je voor de pH-neutrale versie van de meerstappenfilter

De pH-ring: Deze pH ring verhoogt de pH van je drinkwater met 1 – 1,5 punt. Hierdoor wordt het water licht basisch. De inhoud van de pH ring bestaat uit: Magnetiet balletjes, zeoliet balletjes, toermalijn balletjes, alkalische balletjes en magnesium balletjes. Deze ring leg je onderaan tussen de mineraalstenen. Belangrijk om te weten, de Ph-ring draagt NIET bij tot de filtering van je water.

 

pH-ring

Fase 4: Het Redox-filter

Aqualine 18 Redox Filter

Het Redox-filter: Dit filter bestaat uit 2 delen: Het meersappenfilter en een IER (Ion Exchange Resin) filter. Het meerstappenfilter bevat actief koolstof (geïmpregneerd met zilver), magnesium balletjes en bio keramische balletjes. Het IER-filter bevat een hars om ionen te wisselen en zorgt ervoor dat je water licht alkalisch wordt (met 1/1.5pH verhoogd) en dat de ORP-waarde wordt verlaagd.

Met dit filter worden o.a. chemicaliën, THMs (TriHaloMethaan) zware metalen, chloor, pesticiden, hormoon- en medicijnresten uit het water gefilterd.

De Redox-filter wordt aangeboden binnen de Neos en de Aqualine/Coolmart CL-101.

Voor de aqualine filtersystemen 5-12-18 kan je voor de pH-ring kiezen.

Voor meer informatie betreffende alkalisch water verwijzen we je graag door naar volgende pagina.

Fase 5: Mineraalstenen of Cormac ring / Mineraalcassette

Mineraalsten of de cormac ring/mineraalcassette gaan de mineralen die tijdens de filtering verwijderd zijn terug toevoegen. In de onderste tank liggen Elvan mineraalstenen. Een bijzonder vulkaangesteente wat slechts op een paar plekken op onze aarde voorkomt. De Elvan stenen in de Aqua-Vitae systemen komen uit Zuid-Korea. Deze poreuze stenen bevatten van 18 verschillende mineralen die langzaam aan het gefilterde water worden afgegeven. We spreken dan over volgende mineralen & sporenelementen: calcium, kobalt, koper, chroom, germanium, jodium, ijzer, kalium, magnesium, mangaan, molybdeen, natrium, fosfor, selenium, silicium, zwavel en zink. De hoeveelheden die hierbij vrijkomen zijn vergelijkbaar met de mineralen die in natuurlijk water worden aangetroffen. Een deel van deze Elvan stenen zijn met colloïdaal zilver geïmpregneerd. Hierdoor kan er geen bacteriewerking plaatsvinden in het stilstaande water, waardoor het water langer houdbaar blijft. 

Als klant heb je de keuze tussen losse mineraalstenen, welke je om de drie jaar dient te vervangen (wel jaarlijks proper maken) of een cormac ring/mineraalcassette, welke je jaarlijks vervangt.

mineraalstenen

Tot slot: Vitaliseren

magnetic 1 kraan

Vitaliseren is een bijzonder proces waarbij de natuur wordt nagebootst. Water in de natuur zal zich nooit een in rechte lijn voortbewegen zoals ons drinkwater door buizen wordt gepompt. Het water in de natuur ruist tegen een steen of een andere oneffenheid in de rivier, valt langs een waterval naar beneden of wordt door een bocht gestuwd. Hierbij wordt het water in een werveling gebracht waarbij de watermoleculen (H2O) door middel van waterstofbruggen een mooie structuur krijgen. De magneetkraan bevat 4 verschillende magneten van 1200 Gauss. De plus en de min van deze magneten liggen om en om. Hierdoor wordt een werveling gecreëerd zoals dit ook in de natuur gebeurd. Door de magneetwerking worden er kleinere clusters van de watermoleculen gemaakt. Dit zorgt voor een hexagonale structuur, en dit zorgt dan ook weer voor een betere opneembaarheid naar ons lichaam toe.

Gratis verzending

Alle bestellingen boven €60

14 dagen niet goed geld terug

Niet tevreden, geen probleem

Ecocheques geaccepteerd

Wij accepteren ecocheques

100% Veilig betalen

Bancontact / Visa/ Ideal